Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szja 1%

Programjainkat a NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP támogatja

 

 

 

nea-logo.jpg

 

Adószámunk: 18340105-1-03

 

Az SZJA 1% felajánlás új szabályai 2014-ben
 
A személyi jövedelemadóról szóló törvény lehetővé teszi a magánszemélyeknek, hogy befizetett adójuk 1+1%-ának felhasználásáról az adóévet követő évben (a rendelkező nyilatkozat évében) általa megjelölt kedvezményezett javára nyilatkozatban rendelkezzék.
2014. január 1-től az adófelajánlást szabályozó 1996. évi CXXVI. tv. jelentősen módosul.
 
Pl.:
 
A törvénymódosítás az adózónak biztosítja azt a lehetőséget, hogy egyéni döntése esetén az 1%-os nyilatkozattal együtt személyi adatait is láthatóvá tegye az általa 1%-os nyilatkozattal támogatott szervezetnek. Ez az átláthatóságot erősíteni tudja, lehetővé válik, hogy az 1%-ot gyűjtő szervezetek közvetlenül felvegyék a kapcsolatot a támogatóikkal.
 
Ugyanakkor a kedvezményezettek számára is megnyílik a lehetőség, megismerjék, milyen támogatói forrásaik vannak. A kedvezményezettet kérelmére az adóhatóság térítésmentesen tájékoztatja a javára rendelkező érvényes és érvénytelen, valamint el nem bírált nyilatkozatot tevők számáról, régiónkénti, megyénkénti, korcsoportonkénti megoszlásáról, az érvénytelenséget okozó okokról és azok arányáról.

 

 

Kedves sportszerető Barátaink!

 Alapítványunk 22 éve foglalkozik mozgássérültek, értelmi sérültek  és más fogyatékosok versenyszerű sportoltatásával. Sportolóink között ma már több országos bajnoki helyezett (Dr. Nagy András, Pálinkás Zoltán /boccia/, Kocsis Péter /Szkander/, Nagy János /erőemelő/ Pusztai Sebastian /kerékpár/) európa- és világbajnok is (Boronkay Péter /triatlon/) versenyez.
Ezért arra kérjük Barátainkat, Ismerőseinket és Mindazokat, akik segíteni és támogatni szeretnék fogyatékos sportolóink sikereit, hogy a személyi jövedelemadójuk 1%-át alapítványunk javára rendelni szíveskedjen.  

  • Lehetősége van arra, hogy adója 1+1%-ának felajánlásáról a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon rendelkezzék, és azt a bevallással együtt továbbítsa.  
  • A személyi jövedelmadója 1+1%-áról a rendelkező nyilatkozatot önállóan, 2015. május 20-ig is megküldheti az adóhatóságnak elektronikusan vagy papíron kitöltött formában.

 

Boronkay László
kuratóriumi elnök